Evaluare

Evaluarea psihologică

Sunt evaluate elemente ce țin de capacitatea de adaptare a persoanei și de strategiile de coping utilizate pentru a face față situațiilor stresante, precum și comportamentele de risc sau nocive care se manifestă în modul de funcționare al persoanei. 

În funcție de scop, există diverse tipuri de evaluare psihologică: evaluarea în context educațional, evaluarea complexă, avizul clinic sănătos, evaluarea vocațională etc.

Evaluarea psihologică are drept scop investigarea tuturor planurilor psihicului, un proces de evaluarea complet presupunând:

Ce presupune o evaluare psihologică?

În urma unui proces de evaluare, se stabilește clar care este contextul de viață al persoanei, care sunt factorii care au declanșat, întrețin și ameliorează dificultățile cu care se confruntă persoana și stabilirea unor direcții viitoare de intervenție.

Modul în care este structurată ședința de evaluare psihologică depinde de obiectivele evaluării, de numărul de teste aplicate și de metodele folosite. Astfel, ședința se poate rezuma la o singură întâlnire sau la mai multe, iar durata variază de la 60 de minute la 120 de minute. Totuși, în cadrul evaluării psihologice există și o întâlnire ulterioară testării cu psihologul clinician în care se discută pe baza raportului de evaluare.


În cazul evaluărilor copiilor, va fi nevoie de cele mai multe ori și de prezența unuia dintre părinți.


Confidențialitate

Cadrul ședințelor de evaluare este unul confidențial și sigur. Informațiile oferite în cadrul interviului sau testelor de evaluare sunt disponibile doar persoanei evaluate sau apartinatorului în cazul minorului, cu anunțarea prealabilă a acestuia.

Tipuri de evaluare

Reziliența psihologică are numeroase beneficii pentru sănătatea mentală și bunăstarea generală a unei persoane.

Evaluare Standard (Clinic sănătos)

Evaluare Clinică Complexă

Încadrare în grad de handicap

Aviz psihologic (Clinic sănătos)

Vocațională

Educațională

În vederea identificării dificultăților de învățare

Participare la concurs/admitere în învățământ

Pentru reconversie profesională

Evaluare Coeficient Inteligență (IQ)

Pentru voluntariat SMURD/ISU

Pentru întocmirea dosarului necesar procesului de tranziție (Transgender)

Acces în profesia de psihoterapeut

Evaluarea ADHD

Pregătire pentru școală

Evaluarea dezvoltării / neurodezvoltare

Evaluare și consiliere pentru reintegrarea socială

Contactează-ne

Echipa Resilient Mind îți stă la dispoziție pentru curiozitățile și întrebările tale. Suntem bucuroși să te ajutăm și să-ți oferim suportul necesar.

Informații de contact

Nu ezita să ne contactezi pentru orice informație sau clarificare ai nevoie. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu tine!